КЛАСИЧЕСКА

МУЗИКА

Археологически музей

Созопол

07

СЕПТ

19:00

Рецитал

 

Георги Черкин  пиано

 

Младият пианист Георги Черкин е потомък на прочутият композитор Георги Златев-Черкин и на изключителната цигуларка Недялка Симеонова.  Той е първият българин, изсвирил на 18-годишна възраст Втория концерт за пиано и оркестър от Рахманинов. Бил е солист на всички водещи оркестри  в България и е изнасял многобройни рецитали в Берлин, Брюксел, Ню Йорк. Репертоарът му включва над 25 клавирни концерта, различни по своя стил.

 

Носител е на престижни награди за приноса си към българската култура и изкуство , между които Кристална лира на Съюза на българските музикални и танцови дейци, почетния знак на Министерството на културата Златен век и други.  Лауреат е на редица международни и национални конкурси  като Албер Русел, Млади музикални дарования, Музиката и Земята.

 

Запознаването ми с инструмента стана под формата на игра. Постепенно започнах да разпознавам различните тонове и акорди. Всичко това ме правеше много щастлив. На седем ме приеха в музикалното училище в столицата, където по пиано ми преподаваше Антонина Бонева. Дипломирах се в академията Санта Чечилия в Рим,  там бях възпитаник на известния педагог Серджо Пертикароли. После специализирах в Залцбург при Карл-Хайнц Кемерлинг. Учил съм все при големи имена, с което само мога да се гордея.

 

        Георги Черкин

 

 

ПРОГРАМА

ИЗЛОЖБИ

ЛИТЕРАТУРА

ТЕАТЪР

КЛАСИЧЕСКА МУЗИКА

АМФИТЕАТЪР

КЛУБ АПОЛОНИЯ

КИНО

ДУХОВНО ОГЛЕДАЛО

КНИЖНА АПОЛОНИЯ

ЦЕНАТА НА УСПЕХА

ИНФОРМАЦИЯ

КОНТАКТИ

ФОНДАЦИЯ АПОЛОНИЯ

София 1000

пл.Славейков 11

(+359)  2 980 78 33 fest@apollonia.bg

© APOLLONIA ART FOUNDATION